Pentru vizualizarea in conditii optime a forumului ortodox, proOrtodoxia, va recomandam Google Chrome care poate fi descarcat de aici.
Ultimele subiecte
Calendar Crestin-Ortodox
Căutare
Statistici
Avem 210 membri înregistratiCel mai nou utilizator înregistrat este: Peter peter
Membrii nostri au postat un numar de 634 mesaje în 360 subiecte
Cei doi călugări
:: Ortodoxie
Pagina 1 din 1
Cei doi călugări
39. Cei doi călugări
Se spune că odată, doi călugări au vrut să treacă peste un râu nu prea adânc, dar peste care nu se afla nici un pod. Pe mal, o tânără fată nu îndrăznea să se încumete în lupta cu apa. Văzând-o, unul dintre călugări a luat-o în brațe, a trecut-o pe celălalt mal, apoi și-a văzut mai departe de drum.
Cel de-al doilea călugăr nu i-a spus nimic, dar spre seară, când au ajuns, în sfârșit, între zidurile mânăstirii, a răbufnit:
- Cum este posibil să ridici în brațe o fată, când noi, călugării, nu avem voie nici măcar să le privim?
Liniștit, celălalt i-a răspuns:
- Eu am lăsat fata acolo, tu, însă, o mai porți și acum cu tine ...
“Dumnezeu nu se uită la binele ce l-ai făcut și la cum arată acest bine,
ci la intenția cu care l-ai făcut.”
Sfântul Ioan Damaschin
Se spune că odată, doi călugări au vrut să treacă peste un râu nu prea adânc, dar peste care nu se afla nici un pod. Pe mal, o tânără fată nu îndrăznea să se încumete în lupta cu apa. Văzând-o, unul dintre călugări a luat-o în brațe, a trecut-o pe celălalt mal, apoi și-a văzut mai departe de drum.
Cel de-al doilea călugăr nu i-a spus nimic, dar spre seară, când au ajuns, în sfârșit, între zidurile mânăstirii, a răbufnit:
- Cum este posibil să ridici în brațe o fată, când noi, călugării, nu avem voie nici măcar să le privim?
Liniștit, celălalt i-a răspuns:
- Eu am lăsat fata acolo, tu, însă, o mai porți și acum cu tine ...
“Dumnezeu nu se uită la binele ce l-ai făcut și la cum arată acest bine,
ci la intenția cu care l-ai făcut.”
Sfântul Ioan Damaschin
:: Ortodoxie
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Clasificarea religiilor
» Intrebare pentru cei din linia intai
» Treptele rugaciunii, vizitarea raiului din viata aceasta
» De ce nu ne putem ruga împreuna cu catolicii
» ECUMENISMUL:origini, esenta, deziderate