Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Pentru vizualizarea in conditii optime a forumului ortodox, proOrtodoxia, va recomandam Google Chrome care poate fi descarcat de aici.
Ultimele subiecte
» Pelerinaje la Sfantul Munte Athos
Noua Ordine Mondială și Educația EmptySam Aug 08, 2015 11:05 am Scris de daseky30

» Clasificarea religiilor
Noua Ordine Mondială și Educația EmptyDum Apr 05, 2015 7:32 pm Scris de clairvaux

» Intrebare pentru cei din linia intai
Noua Ordine Mondială și Educația EmptyDum Apr 05, 2015 7:28 pm Scris de clairvaux

»  Treptele rugaciunii, vizitarea raiului din viata aceasta
Noua Ordine Mondială și Educația EmptyDum Apr 05, 2015 7:21 pm Scris de clairvaux

» De ce nu ne putem ruga împreuna cu catolicii
Noua Ordine Mondială și Educația EmptyDum Apr 05, 2015 6:45 pm Scris de clairvaux

» ECUMENISMUL:origini, esenta, deziderate
Noua Ordine Mondială și Educația EmptyDum Apr 05, 2015 6:40 pm Scris de clairvaux

» În Duminica Ortodoxiei s-a lansat un nou site
Noua Ordine Mondială și Educația EmptyMar Mar 03, 2015 9:34 am Scris de Crez

» Icoane Ortodoxe
Noua Ordine Mondială și Educația EmptyMier Mai 14, 2014 3:41 pm Scris de Mihai Gabriel

» Magazin online Handmade TRADITII
Noua Ordine Mondială și Educația EmptyMier Mai 14, 2014 3:39 pm Scris de Mihai Gabriel

Calendar Crestin-Ortodox
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Flux RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 


Statistici
Avem 210 membri înregistrati
Cel mai nou utilizator înregistrat este: Peter peter

Membrii nostri au postat un numar de 634 mesaje în 360 subiecte

Noua Ordine Mondială și Educația

3 participan?i

In jos

Noua Ordine Mondială și Educația Empty Noua Ordine Mondială și Educația

Mesaj Scris de Admin Joi Sept 04, 2008 1:47 pm

ACEST ARTICOL descrie modificările negative din educație, care nu pot fi explicate prin vreo justificare profesională, competentă. Chiar dacă sunt date motive pentru a le raționaliza, un scurt rezumat al acestor schimbări, prezentat într-un context politic mai larg, este alarmant. Faptul că toate au pornit după căderea Uniunii Sovietice și toate indică spre o singură direcție, semnalează un sabotaj deliberat.

Competiția ideologică s-a încheiat

Al Doilea Război Mondial nu s-a sfârșit în 1945. A continuat până la colapsul Uniunii Sovietice în 1991. Termenul “Răboi Rece” face referire nu doar la cursa înarmării, ci și la competiția ideologică dintre comunism și capitalism, în care propaganda politică a jucat un rol major. Ca răspuns la Pactul de la Varșovia, vestul a creat NATO. Ca răspuns la Drepturile Muncitorului, vestul a promovat Drepturile Omului. Ca răspuns la programele sociale comuniste, vestul a înființat propriile rețele de susținere socială.

Cei care au crescut pe acest continent (America de Nord, n.t.) s-ar putea să nu înțeleagă concluziile mele. În timp ce trăiam în Polonia, începând cu anii 1950 și până la mijlocul anilor 1980, am ascultat regulat emisiunile în poloneză ale Radio Europa Liberă și Vocea Americii. Aceste canale propagandistice, finanțate sub umbrela Congresului S.U., au zugrăvit consistent o imagine a Americii ca un paradis în care libertatea, democrația, drepturile omului, asigurarea slujbelor, un înalt standard de viață și programe sociale excepționale au permis poporului să trăiască cu demnitate. “Familii Americane Fericite” a fost cea mai atractivă temă.


De cealaltă parte a Cortinei de Fier, comunismul era condus de “reprezentanții clasei muncitoare” și se presupunea că familiile muncitoare o duc mai bine aici. Investind în popor, creând un standard al vieții mai înalt și condiții sociale decente în vest, elitele vestice au întețit un conflict ideologic în blocul sovietic și au inspirat revolte în Europa de Est, care au contribuit la căderea comunismului.

În 1991, Uniunea Sovietică s-a prăbușit, vestul a câștigat războiul și competiția ideologică s-a încheiat. “Restucturarea” a fost prompt implementată și covorul magic, vechi de 46 de ani, a început să se înfășoare înapoi. La fel s-a petrecut cu asigurarea slujbelor, standardul înalt al vieții, programele sociale decente, slujbele cu normă întreagă, concedii plătite, asigurarea slujbelor (repetiție în textul original, n.t.), beneficii, democrația și accentul pe drepturile omului și demnitatea umană în general. Se pare că toate binefacerile de care am beneficiat în anii 1970 și 1980 nu ne-au fost date dintr-un adevărat sprijin pentru o viață decentă a familiilor muncitoare. Se pare că nu au fost “câștigate” într-o luptă dintre muncitori și capitaliști. Mai degrabă, au fost folosite temporar de elite ca arme în războiul ideologic între vest și est. Războiul este acum încheiat, și așa este și “capitalismul cu față umană”.

Cultura

“Corpul și sufletul constituie omul și tot ceea ce este uman și poartă orice fel de relație cu omul; toate acestea posedă formă și conținut, o latură internă și una externă. Deplinătatea vieții necesită ambele, deoarece căderea uneia duce la dislocarea întregului. Părții interne, spirituale, a vieții îi aparțin conceptele de Bine (moralitate) și Adevăr; corpului, sănătatea și prosperitatea; suplimentar există categoria Frumuseții, comună corpului și sufletului. Nu există manifestare a vieții care să nu aibă o relație cu una din aceste categorii, deseori cu două sau mai multe. Aici își au locul fiecare faptă și fiecare opinie.” — Prof. Feliks Koneczny, Pluralitatea Civilizațiilor, 1935.

La începutul secolului al XX-lea, o nouă știință a luat naștere în Europa. Dezvoltarea i-a fost permisă pentru trei decade, înainte de a fi clasată și restrânsă în instituții secrete. A fost numită “Istoriosofie” sau Psihologia Istoriei. Unul din reprezentanții de frunte ai istoriosofiei a fost prof. Feliks Koneczny de la Universitate din Vilno.

Koneczny a crezut că civilizațiile au fost formate de popoare care împărtășeau priorități comune și valori culturale comune. El susținea că modificările istorice au fost întotdeauna permise de valorile și prioritățile modificate dinamic. Activitatea sa s-a concentrat pe aceste valori și pe cinci domenii ale activității umane în care toate aceste valori își au originile și existența. În continuare, un scurt rezumat al teoriei sale centrale.

Toate activitățile umane pot fi înglobate în cinci domenii existențiale. Koneczny le numea Domeniul Adevărului, Binelui, Frumuseții, Sănătății si Prosperității. În acest rezumat vom folosi termeni mai moderni:

1. Domeniul Intelectual - include activitățile pur intelectuale. În acest domeniu oamenii încearcă să recunoască Adevărul și să facă distincția între Adevărat și Fals. Activitățile care cad în acest domeniu includ educația, cercetarea, științele și toate celelalte surse de informații fundamentate pe (elemente) faptice, logică și abordare rațională, obiectivă.
2. Domeniul Moral și Legal - include valorile morale și reglementările legale. În acest domeniu, oamenii disting între Bine și Rău, și de asemenea între Corect și Greșit. Câmpurile aceastei categorii includ religia, obivceiuri tradiționale și valori morale, cât și întregul ansamblu al științelor și activităților juridice.
3. Domeniul Emoțional și Spiritual - include experiențele emoționale și spirituale. În acest domeniu, oamenii disting între cele care le plac și displac, bazate pe sentimentele lor, și experimentează fericire, tristețe, supărare, frică, iubire, ură, gelozie, mândrie, rușine și împlinire spirituală. Arta, muzica, credințele supranaturale, bunul gust, moda, religia, fanatismul, vremurile triste, vremurile fericite și multe alte activități încărcate emoțional pot fi găsite în acest domeniu.
4. Domeniul Biologic - include toate activitățile care promovează și protejează un trai sănătos. Exemple includ producerea hranei, dieta sănătoasă, stil activ de viață, igiena și mediul curat, cât și toate serviciile medicale și farmaceutice.
5. Domeniul Economic - reprezintă toate activitățile care furnizează siguranța materială și bunăstarea.

Folosind exemple concrete, luate din surse istorice, Koneczny a arătat că multe dintre valorile culturale fundamentale, conținute în fiecare din aceste cinci domenii, sunt comune diferitelor civilizații. De exemplu, majoritatea civilizațiilor recunosc omorul, furtul, minciuna și înșelaciunea ca fiind Rele și Greșite. Totuși, multe alte valori sunt interpretate diferit. Ceea ce este considerat adevărat într-o cultură, poate fi considerat fals în alta. De exemplu, descrierile Creației în diverse tradiții religioase diferă între ele și diferă față de teoria evoluției. Un alt exemplu este cel al vechii tradiții indiene a masturbării (masculine) publice, ca o expresie a extazului religios, care cu greu ar putea fi recunoscută ca “Frumoasă” de vreun standard cultural sau religios vestic.

Conform lui Koneczny, diferențele în cadrul unor domenii specifice au un impact minor asupra culturii, ca un întreg. Ceea ce este mult mai important, este ierarhia domeniilor însăși. Pentru a o înțelege mai bine, notați cele cinci domenii existențiale în ordinea propriilor priorități, de la cea mai importantă în viață la cea mai puțin importantă. Observați că primul, domeniul de vârf, este excepțional de important, fiind cel pentru care ați sacrifica toate celelalte valori, oricând ați face alegerea. Chiar dacă diferiți oameni vor apărea cu priorități diferite, și în consecință vor face alegeri diferite în viețile lor, cultura la scara unei națiuni poate fi definită ca un sistem prevalent al domeniilor existențiale, de obicei sprijinit de religiile sau ideologiile locale și acompaniat de Legea Triplă care guvernează organizarea clanurilor: Legea Familiei, Legea Proprietății și Legea Moștenirii. Folosind această clasificare, Koneczny concluzionează că au existat doar între 20 și 30 de civilizații diferite în toată istoria umană. Șapte dintre acestea există încă și astăzi.

Cât de importantă este cultura? Națiunile care au fost șterse de pe hartă știu că păstrarea valorilor culturale, când toate celelalte mijloace de rezistență eșuează, este singura cale de a rămâne puternici și uniți. Oamenii în Quebec și-au păstrat identitatea națională pentru sute de ani. Polonia și-a recâștigat independența după 10 generații de ocupație străină. Cultura este coloana vertebrală a unei națiuni. Acesta este motivul pentru care arderea bibliotecilor și pauperizarea culturii acompaniază întotdeauna eforturile de ocupare și asimilare. Rezistența și patriotismul sunt proporționale cu gradul de identitate națională și culturală.

Am un puternic sentiment că astăzi experimentăm același fenomen. Este mai bine camuflat, dar pot vedea multe exemple de distrugere deliberată a culturii tradiționale vestice, care este sacrificată pe altarul Noii Ordini Mondiale. De la căderea Uniunii Sovietice în 1991, suntem martorii uni atac fără precedent asupra naționalismului, familiei, religiei, educației, drepturilor omului, mișcării muncitorești și fiecărei instituții care promovează patriotismul, gândirea critică și solidaritatea socială. Aceasta explică și de ce “sistemul” susține “multiculturalismul” și alte “tendințe” moderne, opuse obiceiurilor și valorilor tradiționale. Marea ofensivă pentru deraierea tinerei generații în cultura virtuală și lumea virtuală de jocuri video și pe calculator, completează imaginea.
______________________________________________________
Articolul integral: http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/analiz-noua-ordine-mondial-i-educaia_7980.html
Admin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 117
Data de inscriere : 02/09/2008

https://proortodoxia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Noua Ordine Mondială și Educația Empty Re: Noua Ordine Mondială și Educația

Mesaj Scris de Milka Lun Feb 09, 2009 11:17 pm

cine doreste sa SEMNEZE impotriva actelor cu cip si a ascultarii telefoanelor,sa ma contacteze pe milkaundercover ,semnaturi ce vor fi inaintate luna asta la guvern.s-au strans zeci de mii,dar semnatura ta conteaza! NU ASTEPTATI CIPUL! LUPTATI PT INCETINIREA LUI PT COPIII NOSTRI!

Milka
intermediar I
intermediar I

Numarul mesajelor : 34
Data de inscriere : 09/02/2009

Sus In jos

Noua Ordine Mondială și Educația Empty Re: Noua Ordine Mondială și Educația

Mesaj Scris de catalin Sam Feb 21, 2009 6:10 pm

am semnat pe petitionline.
E acelasi vot?

catalin
nou venit
nou venit

Numarul mesajelor : 1
Data de inscriere : 21/02/2009

Sus In jos

Noua Ordine Mondială și Educația Empty Re: Noua Ordine Mondială și Educația

Mesaj Scris de Admin Lun Feb 23, 2009 9:24 am

E cu dus intors cu semnaturile astea..In unele tari,pe unde tot asa s-au strans semnaturi IMPOTRIVA a ceva...numai s-a schimbat antentul de pe foaie..si in loc de "impotriva" au pus PENTRU.Trebuie ca cei care organizeaza asemenea strangeri de semnaturi sa fie foarte atenti cui le trimit...
Admin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 117
Data de inscriere : 02/09/2008

https://proortodoxia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Noua Ordine Mondială și Educația Empty Re: Noua Ordine Mondială și Educația

Mesaj Scris de Milka Mier Feb 25, 2009 12:30 am

catalin a scris:am semnat pe petitionline.
E acelasi vot?
Aceste semnaturi sunt pentru Parintele Iustin Parvu,s-au strans in toata tara,si se vor depune la guvern ca sa anuleze ordonantele alea...Se scriu pe tabele cu numele intreg si seria + nr de buletin. cele de pe petitionline nu sunt valide deoarece nu contin date kre sa ofere autenticitatea semnaturii...din pacate.sunt multi kre au semnat acolo dar nu sunt valabile.daca vrei sa semnezi intra pe idul meu milkaundercover@yahoo.com cat mai repede.Multumesc mult! Very Happy o seara buna

Milka
intermediar I
intermediar I

Numarul mesajelor : 34
Data de inscriere : 09/02/2009

Sus In jos

Noua Ordine Mondială și Educația Empty Re: Noua Ordine Mondială și Educația

Mesaj Scris de Milka Mier Feb 25, 2009 12:31 am

Admin a scris:E cu dus intors cu semnaturile astea..In unele tari,pe unde tot asa s-au strans semnaturi IMPOTRIVA a ceva...numai s-a schimbat antentul de pe foaie..si in loc de "impotriva" au pus PENTRU.Trebuie ca cei care organizeaza asemenea strangeri de semnaturi sa fie foarte atenti cui le trimit...
le ducem personal la parinte la manastire in Neamt. pe ele scrie foarte clar REFUZAM. oricum avem mare grija de ele:X

Milka
intermediar I
intermediar I

Numarul mesajelor : 34
Data de inscriere : 09/02/2009

Sus In jos

Noua Ordine Mondială și Educația Empty Re: Noua Ordine Mondială și Educația

Mesaj Scris de Admin Lun Mar 02, 2009 11:32 pm

Sa de-a Domnul sa fie bine.
Post usor si cu folos duhovnicesc tuturor.Un pic de nevointa si din partea noastra.
Admin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 117
Data de inscriere : 02/09/2008

https://proortodoxia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Noua Ordine Mondială și Educația Empty Re: Noua Ordine Mondială și Educația

Mesaj Scris de Milka Joi Mar 05, 2009 10:08 pm

Doamne ajuta!

Milka
intermediar I
intermediar I

Numarul mesajelor : 34
Data de inscriere : 09/02/2009

Sus In jos

Noua Ordine Mondială și Educația Empty Re: Noua Ordine Mondială și Educația

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum