Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Pentru vizualizarea in conditii optime a forumului ortodox, proOrtodoxia, va recomandam Google Chrome care poate fi descarcat de aici.
Ultimele subiecte
» Pelerinaje la Sfantul Munte Athos
Manifestari si fapte antiortodoxe EmptySam Aug 08, 2015 11:05 am Scris de daseky30

» Clasificarea religiilor
Manifestari si fapte antiortodoxe EmptyDum Apr 05, 2015 7:32 pm Scris de clairvaux

» Intrebare pentru cei din linia intai
Manifestari si fapte antiortodoxe EmptyDum Apr 05, 2015 7:28 pm Scris de clairvaux

»  Treptele rugaciunii, vizitarea raiului din viata aceasta
Manifestari si fapte antiortodoxe EmptyDum Apr 05, 2015 7:21 pm Scris de clairvaux

» De ce nu ne putem ruga împreuna cu catolicii
Manifestari si fapte antiortodoxe EmptyDum Apr 05, 2015 6:45 pm Scris de clairvaux

» ECUMENISMUL:origini, esenta, deziderate
Manifestari si fapte antiortodoxe EmptyDum Apr 05, 2015 6:40 pm Scris de clairvaux

» În Duminica Ortodoxiei s-a lansat un nou site
Manifestari si fapte antiortodoxe EmptyMar Mar 03, 2015 9:34 am Scris de Crez

» Icoane Ortodoxe
Manifestari si fapte antiortodoxe EmptyMier Mai 14, 2014 3:41 pm Scris de Mihai Gabriel

» Magazin online Handmade TRADITII
Manifestari si fapte antiortodoxe EmptyMier Mai 14, 2014 3:39 pm Scris de Mihai Gabriel

Calendar Crestin-Ortodox
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Flux RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 


Statistici
Avem 210 membri înregistrati
Cel mai nou utilizator înregistrat este: Peter peter

Membrii nostri au postat un numar de 634 mesaje în 360 subiecte

Manifestari si fapte antiortodoxe

5 participan?i

 :: Ortodoxie

In jos

Manifestari si fapte antiortodoxe Empty Manifestari si fapte antiortodoxe

Mesaj Scris de Admin Vin Sept 05, 2008 12:03 am

MANIFESTÃRI SI FAPTE ANTIORTODOXE
ORGANIZATE ORI ÎNGÃDUITE DE
IERARHII SI PREOTII BISERICII
(lãudate în publicatiile bisericesti si nebisericesti,
dar condamnate însã de sfintii si mucenicii bisericii)
de Ieromonah Spiridon Lungu
Din dragoste de Hristos si a Lui turmã, voim a face o însiruire de capete de acuzare ce aratã drept antiortodocsi pe cei ce le propovãduiesc. Sub diverse chipuri, aceste viclesuguri au intrat pe nesimtite în viata crestinului, încît au ajuns sã se manifeste ca firesc în viata acestuia. Lista din pãcate este mult mai lungã, dar ne limitãm la a prezenta semintele ce de vor ajunge sã rodeascã, vor prinde mai pe urmã multe suflete în jungla lepãdãrii de Hristos.
1. Fortarea mãnãstirilor de a gãzdui tabere ecumenice.
2. Impunerea de cãtre ierarhia BOR a noului regulament zis "bisericesc" de tip comunist si lumesc prin care candidatul la preotie va fi supus unor teste de cenzurã si autodemascare numite "examene", nu fãrã a fi recomandat de o inchizitie teologicã poreclitã consiliu profesoral si ajutatã de vînãtori de recompense deghizati în preoti parohi si protopopi.
3. Candidatul la treapta de duhovnic va fi anchetat de un alt comisariat al poporului format din sase entitãti corecte - tovarãsi reeducati (5 preoti si un laic) din care unul este medic psihiatru (nu se specificã dacã trebuie sã fie botezat si spovedit, ori dacã poate fi comunist, sionist, mason, pastor, rabin, homosexual, pedofil, zoofil, apostat, ateu etc.)
4. Se interzice oricãrui cãlugãr si preot scriitor de a publica articole si cãrti la alte edituri decît cele din propria eparhie, ori de a scrie în ziare si reviste apartinînd altei eparhii, cu binecuvîntarea altui arhiereu decît cel sub care se aflã.
5. Fortarea preotilor de a participa la tabere si întruniri ecumeniste ori de a le organiza si gãzdui.
6. Initiative si demersuri ale unor ierarhi pentru desfiintarea unor reviste si ziare bisericesti ce prezintã si încurajeazã atitudini ortodoxe românesti si antiecumeniste, catalogîndu-le drept xenofobe, sovine, extremiste etc. (vezi "Credinta ortodoxã" din cadrul Episcopiei Romanului).
7. Pagini întregi în revistele eparhiale în care sunt prezentate vizitele de lucru si tovãrãsestile întruniri la nivel înalt ale iubitilor nostri conducãtori ierarhi BOR, multe iesiri în decor care nu tin seama de smerenia faptei fãcute în ascuns, altele sunt deghizate manevre de campane politicã, si unele ce nu prezintã interes duhovnicesc pentru crestinii de rînd (vezi "Candela Moldovei").
8. Lipsa unor atitudini si lãmuriri oficiale ale ierarhilor BOR fatã de hotãrîrile de guvern privind noile buletine (cu cip si fãrã), cãrtile de credit electronice, primul pas de colectivizare electronicã cu ajutorul cipurilor a cailor si mãgarilor gospodarilor si tãranilor (mai ales ortodocsi, deci fii ai Bisericii, fapt ce obligã pe ierarhi si preoti sã-si apere turma de orice abuzuri oricît de legale, oficiale sau guvernamentale), lucruri ce lasã loc interpretãrilor tendentioase.
9. Lipsa unei opozitii ortodoxe (oficiale si neoficiale) din partea ierarhilor si preotilor BOR fatã de hotãrîri de guvern ce încalcã libertatea ortodoxã a romanului, dreptul la autodeterminare a crestinului, siguranta si viitorul familiei ortodoxe, proprietatea privatã a crestinului ortodox, trecerea sub tãcere a noilor prevederi ale Constitutiei ce lezeazã Romania ca tarã, pe romani ca natie, dar mai ales Biserica Ortodoxã ca pãzitoare a celor douã.
10. Punerea în urmãrire, prin circulare politienesti, a monahilor si preotilor ce nu se aliniazã prevederilor totalitariste si ecumeniste - hotãrîte cu usile închise în consistorii si sedinte de tip comunist -, sub acuzatia de indisciplinã si abatere de la regulile vietii monahale, acestia fiind pasibili, pentru "încãlcãrile" de mai sus, cu osînde penale.
11. Înfiintarea de consistorii monahale (tribunale în care dreptatea o face Ana si Caiafa) pentru hãrtuirea si judecarea monahilor antiecumenisti, adicã iubitori de dreapta credintã a Sfintei Biserici si dusmani ai trãdãrii ortodoxiei de cãtre ierarhii iubitori de Noul Babilon religios numit ecumenism - ce ca o nouã religie mondialã se transformã într-o matcã spiritualã desãvîrsitã pentru întronarea celui ce va aduna într-o unicã putere mondialã cele douã investituri pînã acum despãrtite: cea religioasã si cea pãmînteascã, adicã patriarh al întregii lumi si presedinte al tuturor oamenilor, puteri care vor fi date unui singur om: Antihristul.
12. Hotãrîrea abuzivã prin care se interzice preotilor si monahilor plecarea dintr-o eparhie în alta (ca cel prigonit de staret sã nu poatã evada de sub tutela lui, nici de a se refugia sub oblãduirea altuia mai iertãtor) sub amenintarea excluderii din cler si din monahism (adicã aruncarea în stradã, santaj tipic al ierarhilor comunisti, mercenari ai ortodoxiei).
13. Evitarea condamnãrii oficiale (de cãtre ierarhii BOR) în adunãri sinodale, predici, conferinte, cãrti, reviste, ziare, a hotãrîrilor de guvern precum si a responsabililor politiei care au legalizat, sustinut si încurajat întemeierea si stabilirea sectelor în România ortodoxã , numite de sfinti erezii, înselãri, rãtãciri, iar de actualii ierarhi - culte, confesiuni, ba chiar "biserici".
14. Evitarea adunãrii ierarhilor într-un sinod ortodox national care sã condamne oficial si public:
- pe toti sectarii si ereticii ce rãtãcesc pe români de la singura credintã adevãratã si mîntuitoare: credinta ortodoxã;
- pe toti masonii, sionistii strecurati în ierarhia bisericii si conducerea tãrii (parlamentari, ministri, deputati, senatori, guvernanti, reprezentanti ai cultelor si artelor etc.) ce luptã împotriva ortodoxiei si neamului românesc;
- pe toti ocultistii (yoghini, budisti, hindusi, radiestezisti si bioenergeticieni alchimisti, ufologi, practicanti ai oricãror terapii mistice, astrologi, spiritisti si vrãjitori mediatizati)
- pe toti producãtorii, comerciantii si furnizorii de materiale pornografice (ziare, reviste, casete, imprimeuri si obiecte erotice aflate în fabrici, tipografii, chioscuri, magazine) si anticonceptionale (sterilete, pastile, prezervative si tot instrumentarul adecvat crimelor medicale) ce desfiinteazã duhovniceste, moral, demografic un neam ortodox;
- pe toti patronii caselor de tolerantã si organizatorii industriei de streeptease si spectacole gen Chippendales (streeptease masculin)
15. Sã condamne oficial si public:
- pe toti patronii, producãtorii, comerciantii si distribuitorii de cosmetice (aflate în fabrici, magazine, chioscuri etc.) prin care crestinii ortodocsi pãcãtuiesc împotriva smereniei, simplitãtii, dreptei socoteli, a înfrînãrii si cumpãtãrii, împotriva lepãdãrii de poftele si dulcetile lumesti, fãcîndu-se astfel vrãjmasi ai rãstignirii pe crucea înfrînãrii si a muceniciei ortodoxe;
- pe toti guvernantii responsabili de oficializarea si legalizarea vrãjitoriei în România si pe toti edilii de orase si sate care oferã spatii pentru înfiintarea de biroruri, cabinete si sãli de radiestezie, bioenergie, ayur-veda, qui-kong, dianeticã, spiritism, yoga, shiatsu, reiki etc., precum si vrãjitorie traditionalã (tigãneascã);
- pe toti medicii (în frunte cu ministerul sãnãtãtii) ce practicã, încurajeazã ori sustin avortul si/ori utilizarea metodelor anticonceptionale, fãcîndu-se astfel ei însisi cãlãi ai neamului românesc si vrãjmasi ai lui Hristos, Dãtãtorul de viatã;
- pe toti ce au contribuit la disparitia unor industrii românesti ce asigurau vietuirea neamului crestin românesc, fapt ce pune în primejdie existenta duhovniceascã, moralã si trupeascã a familiei ortodoxe (sã ne gîndim la marea migratiune a românilor în Occident);
- faptul cã nu existã o hotãrîre legislativã în baza cãreia guvernul sã fie obligat a se consulta cu Sfîntul Sinod al BOR în privinta fiecãrei decizii ce priveste viitorul ortodox (economic, politic, militar etc.) al tãrii;
- faptul cã nu existã o hotãrîre legislativã (bisericeascã si guvernamentalã în baza cãreia sã se interzicã profanarea trupului crestinului ortodox (si nu numai) botezat în Hristos si împãrtãsit cu trupul si sîngele lui Dumnezeu, batjocurã numitã autopsie.
16. Gãzduirea în episcopii, mãnãstiri si biserici a taberelor de catolici, protestanti evrei, musulmani, etc.
17. Rugãciuni si slujbe ale ortodocsilor la un loc cu catolicii, anglicanii, protestantii, evreii etc., adicã primirea pe picior de egalitate a "fratilor" ecumenisti în bisericile si mãnãstirile ortodoxe.
18. Împrumuturi financiare solicitate catolicilor, protestantilor sau evreilor de cãtre episcopi ortodocsi pentru ctitorirea de orfelinate, aziluri, pensioane, ospicii, spitale si fundatii filantropice, precum si centre si biblioteci ecumeniste.
19. Organizarea de pelerinaje la Vatican, la mãnãstiri si asezãminte ale ereticilor catolici, protestanti (Taise, Lourdes, Fatima…) pentru împrietenirea ortodocsilor cu ereticii.
20. "Înfrãtiri" între parohii, biserici, mãnãstiri, fundatii si asociatii ortodoxe cu cele catolice, anglicane, protestante etc., organizate de ierarhi si preoti ortodocsi în colaboare cu cãpetenii ale ereticilor.
21. Expozitii de icoane si tablouri de graficã si picturã în biserici si mãnãstiri, manifestãri ce au rolul de a seculariza Ortodoxia si de a profana sfintele lãcase.
22. Amenajarea de muzee (de arheologie, geologie, istorie, artã, etnografie si folclor etc.) si saloane literare în biserici si mãnãstiri.
23. Comemorãri, serbãri si colocvii cultural-artistice desfãsurate în biserici si mãnãstiri, întruniri ce nu-si au locul în aceste spatii sacre de rugãciune si slujire divinã.
24. Participãri ale ierarhilor si preotilor la întruniri (comemorãri, simpozioane, rugãciuni, slujbe, sfintiri) bisericesti, culturale, bancare, politice etc., alãturi de rabini, cardinali, pastori, muftii, sionisti, masoni (comunisti, democrati etc.).
25. Înscrierea ierarhilor si preotilor bisericii ortodoxe în organizatii, ligi, departamente si comitete ecumeniste, umaniste, ecologiste, pacifiste, bancare, masonice, adicã profund eretice si total antiortodoxe.
26. Înfiintarea, finantarea si publicarea de ziare, reviste, brosuri, pliante si cãrti ecumeniste de cãtre ierarhi si preoti ai BOR.
27. Binecuvîntãri, medalii, titluri onorifice si burse acordate de ierarhi si preoti persoanelor ce sprijinã ecumenismul prin publicatii, scrieri si participãri la întruniri ecumeniste si masonice.
28. Participãri ale ierarhilor si preotilor la festivitãti lumesti (spectacole, festivaluri, concerte, evenimente sportive, jocuri, concursuri etc.) ce nu pot avea nimic în comun cu vietuirea ortodoxã întru înfrînare, nevointã si rãstignire pe Crucea lui Hristos.
29. Înfiintarea de noi discipline teologice ce propovãduiesc ideile ecumeniste în facultãtile de teologice, în metodica religioasã pedagogicã, precum si rescrierea unor manuale ce cenzureazã grosolan adevãrurile istorice si de credintã.
30. Fortarea dascãlilor de religie din scoli la a participa "plenar" la manifestatii inter-religioase ecumeniste cu copii, pentru a le da acestora o cît mai desãvîrsitã educatie în spirit euro-globalizant si pseudo-ortodox. Celor reticenti astfel de metodici li se aplicã reduceri salariale si retrogadãri considerabile, putîndu-se ajunge chiar la temutele consistorii mai sus amintite.
31. Înfiintarea de centre si fundatii misionar-ecumeniste (Durãu, Vulcana Bãi, M-rea Neamt, Schit Cãrbuna etc.) de cãtre ierarhi ai bisericii.
32. Programe educationale importate din Occident si adaptate la "cerintele" copiilor ortodocsi romani, ce au la baza antroposofismul si teosofia.
33. Fortarea cãlugãrilor de a primi legitimatii monahale.
Admin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 117
Data de inscriere : 02/09/2008

https://proortodoxia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Manifestari si fapte antiortodoxe Empty Doamne ajuta!

Mesaj Scris de Glory2Je Mier Ian 21, 2009 4:40 am

Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe acest parinte curajos!Si multumesc pentru articol.L-am postat si eu pe crestinortodox.ro

Glory2Je
Vizitator


Sus In jos

Manifestari si fapte antiortodoxe Empty Re: Manifestari si fapte antiortodoxe

Mesaj Scris de M Sam Ian 24, 2009 9:08 pm

Eu cred ca toate aceste capete de acuzare trebuie dezbatute separat.Adica fiecare acuzatie trebuie sustinuta dogmatic si canonic.Numai o simpla insiruire de acuzatii nu rezolova nimic.
As dori sa stiu unde slujeste acest preot sau eventual adresa lui,sau un nr,de telefon,pt a cere explicatiile dogmatice si canonice.Poate Admin sa ma ajute?
Pt mine ar fi interesanta o discutie in acest sens!

M
intermediar I
intermediar I

Numarul mesajelor : 22
Data de inscriere : 24/01/2009

Sus In jos

Manifestari si fapte antiortodoxe Empty Re: Manifestari si fapte antiortodoxe

Mesaj Scris de Milka Mier Feb 25, 2009 12:21 am

oribil!mai ales : "20. "Înfrãtiri" între parohii, biserici, mãnãstiri, fundatii si asociatii ortodoxe cu cele catolice, anglicane, protestante etc., organizate de ierarhi si preoti ortodocsi în colaboare cu cãpetenii ale ereticilor." ma ia groaza cand vad k se implinesc cele spuse...

Milka
intermediar I
intermediar I

Numarul mesajelor : 34
Data de inscriere : 09/02/2009

Sus In jos

Manifestari si fapte antiortodoxe Empty Re: Manifestari si fapte antiortodoxe

Mesaj Scris de orlandosorin Lun Iul 27, 2009 2:37 am

Astea sunt nimicuri.
Iata fapte anticriste dea dreptul:
Succesuri laudate de securitate in ateizarea poporului roman de catre inalte fete ortodoxe (care sunt la fel de inalte fete si azi). Iar efectele unor astfel de actiuni se vad si azi.
Ateizarea este prima si cea mai importanta treapta de ,,initiere'' la satanisti (daca nu stiati vedeti ca scrie pe siturile lor). Ateul nu este liber cugetator ci anticrist (ca sa nu confundam notiunile).

http://hristofor.wordpress.com/2008/06/07/dosarul-nicolae-corneanu-extrase-zguduitoare/

Or mai fi inalti preoti atei ???

orlandosorin
incepator
incepator

Numarul mesajelor : 19
Data de inscriere : 26/07/2009

Sus In jos

Manifestari si fapte antiortodoxe Empty Re: Manifestari si fapte antiortodoxe

Mesaj Scris de inorog Lun Ian 11, 2010 6:17 am

Acum cativa ani duhovnicul meu a fost chemat de un credincios la miezul noptii. "Urgent parinte ca a venit amicul x din Australia, e ortodoxia in pericol mare". Hm. Parintele a zambit de pericolul asta aparut asa netam-nesam si s-a dus. Agitatie. Intelectuali, studenti, alte cuvioase fete la dezbatere. X venise din Australia unde fusese invitat (eh, inevitabil) la un congres de dezbateri (cica) pe teme religioase. Acolo, satanism pe fata. Draga X, lasa prostiile alea cu biserica aia inapoiata de la voi, alatura-te cauzei invingatorilor. Urmand argumente, avem "la noi" si pe cutare de la voi din guvern, si pe cutare si cutare din parlament, si din alte domenii (lista lunga). Speriat, bietul X vine val-vartej in Romania si trage toate semnalele de alarma. Adunari la miezul noptii. Sa luam atitudine, e in pericol credinta stramoseasca. De nervi, vreo doi vajnici credinciosi iesisera la o tigara...
La care parintele: Diocletian unde e fratilor? A, nu e. Poate Iulian Apostatul? Nu e nici asta. Imparatii eretici, ca iconoclastii? Nu-s. Apoi unde e pericolul? Satanisti? Dar ei sunt numai oameni, ce vom face cand, iesind din corp, vom da fata cu insisi dracii, daca pe voi va sperie ca s-au adunat unii si au marturisit pe Lucifer si voi socotiti, nefiind amenintati nici de tortura, nici de altele asemanatoare, ca Hristos nu va va fi de folos. Sa nu mai spun ca observ niste "afumatori" foarte ortodoxe pe aici (vorbind de tigari).
Deci imi permit, fara sa judec direct persoanele celor care discuta de marile pericole ale ecumenismului si de altele inrudite, sa zic urmatoarele:

Pentru cine a zis Maxim Marturisitorul "Cînd toate popoarele se închinau în Babilon chipului de aur, cei trei sfinți tineri n-au osîndit pe nimeni la pierzare; pentru că nu căutau la faptele altora, ci numai pe ei singuri se păzeau, ca să nu cadă din buna credință cea adevărată. Asemenea și Daniil, cel aruncat în groapa cu lei, n-a osîndit pe aceia care nu se rugau lui Dumnezeu, după porunca lui Darie; ci cugeta și se îngrijea despre sine și voia mai bine să moară, decît să greșească lui Dumnezeu și să se mustre de conștiința sa pentru călcarea legii lui Dumnezeu. Deci, să nu-mi dea și mie Dumnezeu, să judec pe cineva, nici să zic: numai eu mă voi mîntui"?

Fara sa o faceti pe fata, vorbiti ca si cum toti catolicii sunt la fel, ca si cum toti protestantii sunt la fel, ca si cum toti ratacitii sunt la fel: rai. Si ca si cum Ortodoxia e un fel de passe-par-tout, ne-am suit in barca, de acolo incolo barca se conduce pe ea insasi. Am fost la intalnirile cu studentii cand a venit prima data in Romania parintele Noica, si as indrazni sa zic: sa nu se grabeasca nimeni sa-si aduca aminte ce fel a ajuns Anglia sa aiba manastire ortodoxa, si anume ca "dreptcredinciosii" greci de la Athos l-au dat afara pe ucenicul Sfantului Siluan, "miscare ortodoxa " facand parte din "curatarea" Sf. Munte de non-greci... Si parintele, fata de unii studenti care vorbeau aspru de alte confesiuni, a spus doua lucruri: istoria convertirii lui de la baptism si pomenirea celebrei apoftegme "nu va grabiti sa spuneti unde nu este ortodoxia, e mult mai usor sa spunem unde se afla".

Asadar, n-am auzit vreun parinte al bisericii manat de iubirea autentica pentru credinta, de la cei apostolici la cei de azi, vorbind asa cum se vorbeste acum, exceptand exaltatii care se certau pe strazile Constantinopolului daca sa fie unire cu Roma sau nu... pregatind cu dezbinarile lor intrarea turcului, care nu stia nici de papa, nici de patriarh. N-am auzit sa spuna vreun ierarh sa facem concesii la dogma, nici macar la traditie n-am auzit. Am auzit teologumene si atat, pana aici raspunde fiecare de constiinta lui.

Urmand ca:

Ateizarea este prima si cea mai importanta treapta de ,,initiere'' la satanisti (daca nu stiati vedeti ca scrie pe siturile lor). Ateul nu este liber cugetator ci anticrist (ca sa nu confundam notiunile).

Sa dea D-zeu sa nu apucam vremurile aceluia, frate, dar iti atrag atentia ca el in Biblie nu e descris ca fiind cineva care spune "Dumnezeu nu exista", ci din contra. Iti mai atrag atentia ca cineva nu tocmai usor de contestat din ortodoxia romaneasca a zis "usor se mantuie ateii ferventi (cand isi dau seama de greseala) si credinciosii ferventi; pentru ei e simplu, cacii sunt fierbinti; greu se mantuie cei caldicei si cei preocupati de alte probleme decat ale lor insile".

Acestea fiind zise, daca ceva sau cineva ne va forta constiinta, atunci e razboi. Pana atunci, parerea mea este sa nu-l cautam, riscand sa-l gasim acolo unde nu se afla Smile

Rugãciuni si slujbe ale ortodocsilor la un loc cu catolicii, anglicanii, protestantii, evreii etc., adicã primirea pe picior de egalitate a "fratilor" ecumenisti în bisericile si mãnãstirile ortodoxe.

Despre asta, cu respect dar cu regret, ma voi pronunta radical: Intr-adevar, nu pot fi primiti pe picior de egalitate. Sunt mai presus de noi. Noi cel putin cunoastem dreapta credinta, avem poate pacate dar sufletele au o sansa de insanatosire. Intre un bolnav care cunoaste medicul si unul (grav) care nu cunoaste medicul, cine e mai presus in ochii Domnului? Mai putem spune si ca la judecata noi ne putem astepta sa avem raspunsuri mai grele de dat la intrebari mai aspre, caci fiind in biserica plinatatii harului, ce vom putea spune ca ne-a lipsit? Deci inca odata, nu suntem "pe picior" si nici "pe mana" de egalitate cu alte confesiuni. E mai bine sa ne socotim mai prejos, cinstind pe Pavel care se socotea ultimul dintre oameni si ar fi vrut sa fie el anatema daca cu pretul acesta s-ar fi salvat un ignorant despre adevarata marturisire. Fata de solutia "finala" sa iasa biserica "la interval" si sa dea anatema sau mai stiu eu ce producatorii de cosmetice, paragraful de mai sus e ilustrativ, cu regret o spun, pentru smerenia afisata de forma care ne lipseste din pacate de fond. Mie poate cel mai mult, caci priviti ce fac: critic si eu pe altii...

O ultima treaba: pomenirea alunecarii parintelui Corneanu este (o spun fara rezerve) O INFAMIE. Parintele Corneanu a facut el insusi marturisire publica inainte (mult inainte) de aceste "dezvaluiri". Avem in zilele de azi un caz de ierarh prins in flagrant de simonie, care n-a facut nici un fel de pocainta, nu mai spun cine, si constat ca cei care au luat atitudine (cu regret zic, de data aceasta legitima), sunt taxati mai ceva ca un baptist care huleste icoane. E greu de judecat un ierarh prins in greseala oricum, dar e usor de spus un lucru: pacatul marturisit e cu totul altceva decat sa mergem mai departe si sa pretindem ca nu s-a intamplat nimic.

inorog
nou venit
nou venit

Numarul mesajelor : 5
Data de inscriere : 11/01/2010

Sus In jos

Manifestari si fapte antiortodoxe Empty Re: Manifestari si fapte antiortodoxe

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 :: Ortodoxie

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum